Review Saal-Digital Wanddecoratie

Review Saal-Digital

Iedereen heeft ondertussen de berichten wel eens voorbij zien komen op Instagram of Facebook van Saal-Digital om je aan te melden en een waardebon te krijgen voor een fotoboek of wanddecoratie.

Een half jaar geleden had ik gereageerd en heb ik een bevestiging gekregen, maar ik heb zelf de waardebon van € 50,= door omstandigheden laten verlopen. Na een aantal mailtjes of ik nog interesse had, bevestigend geantwoord en ben ik voor een Alu-Dibond wanddecoratie gegaan. Als compensatie wil Saal-Digital dan graag een review op Instagram, Facebook of een website en vandaar deze review op de website.

Omdat ik de meeste ervaring heb met Albelli en daar altijd bestel (alleen niets op aluminium)  heb ik daar tegelijkertijd ook een aluminium wanddecoratie laten maken om te kunnen vergelijken. Daar gaan we dan, nadat ik toch eerst Saal-Digital wil bedanken dat zij mij de kans hebben gegeven om met een hele mooie korting één van hun producten te proberen.

 

Bestellen

De bestelprocedure is heel overzichtelijk en een eitje, zo gebeurd en een kind kan de was doen zal ik maar zeggen. Het bestellen, uploaden , aanpassen gaat allemaal als vanzelf en het afrekenen is alleen een dingetje als je geen creditcard of paypal account hebt. Er is geen mogelijkheid om met ideal te betalen, iets wat als je veel Nederlandse klanten wil bereiken toch een handige optie zou zijn (Amazon.de geeft hun Nederlandse klanten wel die mogelijkheid)

Saal Digital

Ik fotografeer zelf met Olympus en dus met de verhouding 4/3 en ik was dan ook op zoek naar 2 foto’s van 80×60 (als vervanger voor 2x 60/60 standaard “Ikea” kunstwerken boven het dressoir). Bij Saal blijkt dit helemaal geen standaard maat te zijn en ook bij de afwijkende maten kon ik deze verhouding niet invullen (60×45 vond ik te klein). Bij hele grote formaten kan ik met dit nog voorstellen, maar ik was er eigenlijk zonder bij na te denken vanuit gegaan dat dit een gangbare maat zou zijn. Dan maar 70×50, maar wel met frisse tegenzin.

Ervaring bestellen: Het bestellen en betalen is een fluitje van een cent alleen wat weinig keus bij de 4/3 formaten

 

Kosten

Als je op de site prijzen/formaten aanklikt zoek je automatisch naar jouw maat en prijs, pas later merk je dat je de wanddecoratie ook nog moet ophangen en dan komen er nog eens kosten bij omdat je het ophangsysteem nog niet hebt aangevinkt. Dus in eerste instantie denk je goedkoper uit te zijn dan de naaste concurrent, maar dit blijkt aan het eind van de streep niet helemaal waar. Bij vergelijkbare ophangsystemen komt Saal op (79,45) en Albelli op (69,99) .Bij beide komt daar dan nog € 4,95 verzendkosten bij. Als je éénmalig zoiets besteld dan is dit nog te overzien, maar als je regelmatig wat nieuwe wandversiering wil dan zou dit toch een struikelblok kunnen zijn.

Ervaring kosten : Niet te duur voor het eindproduct want het ziet er echt heel goed uit, maar wel duurder dan hetzelfde product van de andere leverancier die dezelfde kwaliteit levert. Na levering blijkt het verschil in kosten nog wat verder op te lopen.

 

Albelli

Levering & levertijd.

De foto op 5 april besteld en op 10 april werd deze geleverd, lekker vlot dus. Netjes strak in het karton verpakt , de foto in het karton geklemd met een beschermend laagje zacht materiaal aan de foto zijde. Ik had niet het idee dat er ook maar iets mis zou kunnen gaan tijdens zijn reis naar mijn huisadres, dus erg goed verpakt. Nadat ik hem eerst op mijn gemak bewonderd had, hield ik hem omhoog ter hoogte van de plek waar hij moest komen. Het gereedschap klaar gelegd en ik duik verder in de doos op zoek naar ……. nou eigenlijk op zoek naar niets en dat was toch een kleine misrekening. Bij alle eerdere bestellingen voor aan de muur bij Albelli (ook deze keer) zit er netjes een zakje aan met 2 pluggen en 2 haakjes. Natuurlijk bestel je een foto en geen ophang materiaal, maar er komt nu een trip naar de bouwmarkt bij en de kosten van de pluggen en haakjes. De bouwmarkt is bij mij niet om de hoek, dus met de prijs voor benzine en materiaal loopt het prijsverschil toch op naar zo’n 20% dat Saal duurder is dan Albelli.

Ervaring levering & levertijd: Goede snelle levertijd, stevig en goed verpakt, maar niet compleet om direct op te hangen en daardoor extra kosten.

 

Product.

De foto ziet er prachtig uit op het Alu-Dibond , zeker de wat matte finish doet het erg goed met het licht van de ramen. Geen schittering en van alle hoeken een mooi gezicht. Het aluminium ophang systeem werkt prettig en zorgt dat de foto mooi zwevend hangt op een precies goed afstand van de muur. Bij Albelli komt de foto wat verder van de muur en creëert een redelijke inkijk aan de achterkant, iets wat op sommig plekken heel storend kan werken.

Ervaring product: Hele goede kwaliteit en een prachtig product wat netjes afgewerkt is.

 

Zo ze hangen aan de muur , tijd om voor mezelf de punten langs te lopen die ik belangrijk vind en wat voor mij mee zou spelen om een eventuele volgende bestelling te doen.

 

Conclusie

+ De kwaliteit van de foto is goed , heel goed en ziet er mooi & netjes afgewerkt uit !

+ Vlotte levertijd !

+ Het ophang systeem is dun waardoor de foto mooi zwevend hangt zonder te ver naar voren te komen !

– Geen 80×60 als standaard of als aanpasbare maat …

– Duurder dan concurrent Albelli, zonder dat ik echt kwaliteitsverschil kan ontdekken in het eindresultaat …

– Geen materiaal meegeleverd voor bevestiging …

 

 

 

Ik ben Saal-Digital erg dankbaar dat ik hun product mocht testen met een waardebon van € 50,= en heb mede dankzij hun een prachtige foto aan de muur hangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *