Bussietrap

Bussietrap

Benodigdheden: Bal
Uitleg: Een speler trapt de bal weg. De zoeker loopt erheen en loopt achterwaarts terug. Bal is buutplaats. Zoekt alle andere spelers. Gevonden ? Afbuuten op bal. Trapt een van de spelers de bal weer weg is iedereen weer vrij. Bal mag 2 keer worden weggetrapt.
Alternatieve speelwijzes en opmerkingen: Beperk terreingrootte, of speel met meerdere zoekers, want een speler blijft al gauw een kwartier of langer zoeker.

Linertonstraat

Deze foto heb ik gemaakt naar aanleiding van de reünie op 6 juni, voor ons was het naast een weerzien met klasgenoten, vooral een weerzien met de leden van de “Linertongang”. De leden van de “gang” waren een groep opgeschoten jongeren die werkelijk niets anders te doen hadden dan in hun vrije tijd daar hun tijd door te brengen (favoriet was dan bussietrap.) Het is geen mooie foto, geen geweldige foto, maar de dagen dat we in de Linertonstraat hebben doorgebracht hebben zo’n impact gehad dat je daar toch altijd aan terug denkt. Dit is dan ook veel meer het gevoel en het verhaal, dan de foto.

Sloop

Helaas lijkt het niet meer op de straat zoals die er vroeger bij lag. Huizen zijn platgegooid en weer opgebouwd. Bomen zijn gerooid en het prachtige perkje met het fantastische hekje eromheen is helaas ook gesneuveld. Bussietrap kan nog gedaan worden, alleen wordt je nu denk ik regelmatig ondersteboven gereden. Bordjetik vinden de bewoners niet zo leuk denk ik i.v.m. met kleine voortuintjes. Als ik de straat zo zie, zou ik nu ook vooral achter mijn ps4/ipad hangen denk ik ………………

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *