Sirrah

Sirrah

De naam “Sirrah” is gekozen, omdat het de naam is van de straat waar ik woon en waar wij voor het eerst een huis gekocht hebben. Ik ben al sinds mijn geboorte (1972) woonachtig op Heijplaat (een wijk in Rotterdam), maar heb in verschillende straten gewoond. Sinds 2005 wonen we in de Sirrahstraat en naar alle tevredenheid, vandaar het besluit het huis te kopen.

RDM

De meeste straten op Heijplaat zijn genoemd naar schepen die gebouwd zijn op de voormalige RDM, de droogdokmaatschappij die ervoor gezorgd heeft dat Heijplaat als woonwijk is ontstaan. Zo ook de Sirrahstraat. De band van Heijplaters is altijd sterk geweest met de RDM en hoewel ik er zelf niet gewerkt heb , hebben mijn opa en vader er nagenoeg hun hele leven gewerkt. Een oom heeft er ook nog een tijdje gewerkt.

 

s.s. Sirrah

Vrachtschip S.S. Sirrah is in 1917 gebouwd op de RDM i.o.v. Van Nievelt, Goudriaan en Co’s Stoomvaart Maatschappij onder bouwnummer RDM-062. Na een jaar in beslag genomen te zijn geweest (1918 – 1919) door de USA is het in 1939 onder Panames vlag gaan varen als de S.S. Halycon. Op 5 februari 1942 tot zinken gebracht door de “U 109” op 300 mijl ONO van Bermuda.

In het logo is de Sirrah zichtbaar zoals deze er werkelijk heeft uitgezien.

Sirrah Trans