05 Mei : De Proloog

De Planning :      

Aantal km’s met de auto:  35 km    Reistijd: 37 min

Om 22:00 uur vertrekt de ferry van Hoek van Holland naar Harwich. We verblijven aan boord in een 2 persoonshut en de bedoeling is dat voordat we om 6:30 uur op een zaterdag arriveren dat we daar dan in het restaurant nog wel een lekker ontbijtje genuttigd hebben voor dat we de eerste echte etappe gaan rijden.

 

Wat is er werkelijk gebeurd :

Het was een redelijk stress dag, maar ja het is voor ons de eerste keer dat we zo’n expeditie gaan ondernemen. Meestal komen we niet verder dan een huisje in Nederland en dan zijn we meestal eerder thuis dan de betaalde dagen. Dat is een beetje ons dingetje.

Auto volgeladen, alles 9 keer gecheckt, maar we lijken alles bij ons te hebben. We hebben zo rond 19:25 uur Heyplaat en de zwaaiende familie achter ons gelaten en via het tankstation zijn we naar Hoek van Holland gereden. Het liep werkelijk als een zonnetje daar, aanmelden in een minuut gebeurd, doorrijden tot de slagboom en na 5 minuten stonden we op de boot. De tas in de hut achtergelaten en een wandeling over de boor gemaakt. Even een frisse neus gehaald om vervolgens aan een tafeltje plaats te nemen om te genieten van een heerlijk bakje koffie.

Lekker een beetje mensjes kijken, tot het gebrom en getril aangaf dat we klaar waren voor de start. Morgen is het vroeg dag (5:30 ontbijt , 6:30 aankomst Harwich) dus zo rond 23:00 uur maar de bedjes opgezocht. Su al lekker op bed terwijl ik worstel met het wifi om toch tenminste 1 foto te uploaden. Helaas , de verbinding blijkt zo slecht dat moet dan maar tot morgen wachten. Kan nu al niet wachten om morgen met zonsopgang de contouren van Harwich te ontwaren en ons klaar te maken voor de eerste dag door Engeland te rijden naar Glasgow.

Achteraf bleek in Glasgow het internet ook niet van dien kwaliteit dat het makkelijk was om een foto bij te voegen. Schijnt dat ze je wel gratis wifi ter beschikking stellen ,maar dat is nog de snelheid van 1998. Als je wel vlot wifi wil mag je de knip trekken. Laten Nederlanders en Schotten nou iets gemeen hebben en dat is dat de portemonnee standaard met een kettingslot geleverd wordt. Nou was het ook niet veel bijzonders dus hou ik het bij deze van het rokersdek en het Stena Line embleem!