14 Mei : 8e Etappe

De Planning :      

Aantal km’s :  261 km    Reistijd:  4 uur 13 min

We duiken vandaag eens in de historie van Schotland door de verschillende eeuwen heen. We starten bij Urquhart Castle (13e eeuw) dan via Caladonian Canal Fort Augustus (19 eeuw) naar het Commando Memorial (20e eeuw). Misschien een stop Old Pine Hotel daar gelijk om een hapje te eten en dan via Cairngorms National Park naar Glentorets B&B. Dat moet genieten worden tijdens de rit er naar toe.

Wat is er werkelijk gebeurd :

START VAN DE CRUISE

Het was weer een heerlijke morgen, Kenny van het B&B in Inverness was in zijn Schotse outfit weer vrolijk en in voor een praatje. Hij is niet alleen vrolijk, maar als je het voor elkaar krijgt om je huis in een doodlopende straat zo te verbouwen en zodoende 7 kamers ????? te verhuren en vol te zitten tot eind oktober dan is B&B misschien een wat raar woord. Maar we hebben er een prima tijd gehad en daar gaat het om.

Vandaag de rustdag, dus 8:00 uur ontbijt en hup de auto in naar het Loch Ness Visitor Centre. Daar moesten we toch naar toe vonden wij. Aangezien deze om 9:30 open ging en er een aantal waren die geen zin hadden om te betalen, liepen wij met zijn tweetjes een soort voorstelling door in 7 verschillende kamers. Het was  goedkoopste bezoek tot nu toe, maar verreweg het leukst in elkaar gezet en je kwam met een grote glimlach naar buiten. Je wordt vanzelf door de giftshop geleid, ook leuk natuurlijk en door naar het volgende punt. De opstap bij Jacobite waar we een “cruise” van 2 uur geboekt hadden over Loch Ness. Na wat regen was het ten tijden van de cruise grotendeels zonnig en heerlijk weer. Dat is nu een rustdag.

BONA LIGHTHOUSE

Na een heerlijk cruise plan de campagne. Om wat voor reden dan ook konden we nog net een bezoek aan Pitlochry  inplannen. Dat was bijna 2 uur rijden , daar een uurtje of wat en dan naar het B&B Glentorrets dat was dan weer 1:30 rijden. We zijn nog nergens zo laat gearriveerd (18:20) als vandaag bij het B&B (lekker rustdag). Spullen in de kamer gezet en gelijk naar het enige restaurant in de buurt. Heerlijk gegeten, terug naar de kamer , mijn broer gefeliciteerd met Feyenoord en dan gaat al langzaam het licht uit.

LOCH NESS

Het kan zijn dat er 2 dingen opvallen. 1 – Ik heb alleen foto’s gemaakt bij Loch Ness en nergens anders (het waren er wel 186 maar toch). 2 – Er zit geen grapje in het verhaal. En dat kan goed kloppen, ben kuis versleten dus heb in het verhaal ook maar een rustmoment gekozen en ik beloof morgen weer enthousiast , fris en fruitig verslag te doen van de gedane dag.

Allemaal veel succes met de gezelligheid en ellende die het kersverse kampioenschap met zich mee brengt, ik kijk thuis nog wel eens naar de beelden, morgen weer het één en ander op de agenda. B&B in deze vorm (2 kamers en een woonkamer) is niet echt iets voor ons, dus gekozen voor morgen 7:15 ontbijt , hebben we wat aan onze dag ook. Buenos noches mis amigos !!!!!!!