13 Mei : Rustdag

De Planning :      

Aantal km’s :  ? km    Reistijd:  8 uur

Vandaag staat er niets op de agenda. Misschien een beetje in de stad rondwandelen, bij mooi weer een boottocht maken over Loch Ness (misschien dat we iets kunnen waarnemen, schijnt al een tijd geleden te zijn dat iemand daar iets gezien heeft).

Wat is er werkelijk gebeurd :

IN HONOR OF ALL FALLEN HIGHLANDERS

Het was een bijzondere start van de dag, de man des huizes serveert het ontbijt in traditionele Schotse kleding. Hij hoeft dit niet te doen, maar het is net ff wat leuker voor zijn gasten. Tevens is hij zeer trots om Schots te zijn en hij vindt het dan ook een eer om te dragen. Als hij het morgen weer aanheeft gaat Su met hem op de foto.

Het zou een rustdag zijn , maar er zijn 2 dingen die daar verandering in zullen brengen vandaag. 1 , het weer : het is voor het eerst dat we wakker worden met het geluid van regen op het raam. Volgens de man des huizes kan dat nooit lang duren, het regent in Schotland tenslotte zelden of nooit. 2, Inverness : De bijzondere dingen van Inverness hebben we gisteren wel gezien en afgezien van het hoogte verschil om de 3 straten, lijkt het erg op Rotterdam en het winkelcentrum dan op de Beijerlandselaan. Laat ik het zo omschrijven, Ik loop er niet op mijn gemak.

Dan maar iets in de buurt zoeken, dat werd de Culloden Memorial Centre. Daar op de velden werd de laatste grote oorlog op Schots land gevoerd en moesten in 1745 The Jacobites hun opstand tegen de regerende Engelse in deze laatste veldslag bekopen met een ware massa slachting. Het is een plek die sfeer uit ademt en die ik een beetje denk te kunnen vergelijken met bij ons de Waalsdorpervlakte. Het Centre zelf is binnen en moet je voor betalen, het veld zelf is voor iedereen toegankelijk. Het zal aan onze opvoeding liggen, maar er liepen joggers, luidruchtige wandelaars en we moesten de hondenstront ontwijken, ik kon daar heel slecht tegen. Als er dan weer busladingen vol Duitsers en bejaarde Engels worden gedropt dan kan je je voorstellen dat dit niet bijdraagt aan de sfeer die zo’n plek zou moeten uitademen. Desalniettemin toch wat opgestoken, en we rijden zomaar ergens naar toe.

Nairn was het toeristische strandplaatsje waar we terecht kwamen en eerlijk gezegd wens ik dit niemand toe.

SUIDHE VIEWPOINT

Suidhe viewpoint was een stop voor morgen, maar omdat dit wel een leuk ritje leek, maar die kant opgereden. Het landschap werd weer stevig glooiend en een single track road maken dit dan weer helemaal af. Het begon weer met regenen nadat het de hele ochtend verder droog was geweest, maar bij aankomst op de parkeerplaats was het net droog. Wat een heerlijk uitzicht en dat zelfs aan alle kanten dat je eigenlijk niet wist waar te kijken. Een beetje in stilte genieten en door gereden naar Fort Augustus. Ik heb nog gecheckt of D-Day daar toevallig werd nagespeeld, maar dat bleek niet het geval. Toch leek het op een invasie zo druk, dus de auto maar niet verlaten en langs de oevers van Loch Ness door gereden naar Urquhart Castle.

THIRSTY EWE

Ook deze staat morgen op de planning, maar het was nagenoeg droog (een spettertje hier en daar) dus waarom niet naar binnen in het visiting centre en als het helemaal droog is het terrein van het kasteel op. Prachtig vervallen oud kasteel, lekker gelopen en wat plaatjes geschoten, niks mis mee.

Terug naar de B&B om te douchen en dan Rotterdam Zuid nog ff in om te kijken of er nog een winkeltje open was en om wat te eten te scoren. Er waren nog wel wat winkels open , maar wat restaurant betreft, na 2 keer de vraag of ik gereserveerd had en dat het anders 20:00 uur werd, hebben we maar echt Schots gegeten. Althans, 1 letter verschil , maar of het nu McDonalds is of MacDonalds, het is ook een restaurant. Afgezien van het feit dat je bord aan de andere kant staat, je hamburger ondersteboven ligt en je milkshake de andere kant op gedraaid is, heb ik geen verschil kunnen proeven. Hoewel, de milkshake wel dezelfde smaak had leek hij veel dikker, waardoor het leek of ik weer in de auto in de bergen zat want van het zuigen aan mijn rietje sprongen mijn oren weer te pas en te onpas dicht.

URQUHART CASTLE

Terug naar het B&B , heb net de tickets voor morgen geboekt om een rondvaart over Loch Ness te gaan maken (wij hebben gewoon het lef om dat monsters eens van dicht bij te gaan bekijken) , want morgen zijn de voorspellingen weer goed qua eventuele zonuren. Heeft Su eindelijk haar rustdag en ik eindelijk een moment om misschien eens een foto van iets te maken. Zij die gaan slapen groeten u , ik zeg latersssssssssssssssss.