12 Mei : 7e Etappe (Veldrit)

De Planning :      

Aantal km’s :  219 km    Reistijd:  3 uur 16 min

Vandaag hebben we een soort veldrit, het is regelmatig in en uit de auto. Aan stopjes geen gebrek en we laten het geheel van het schema afhangen of er een rondleiding bij de Glenmorangie Distillery inzit. Locaties die we hopen aan te doen : Whaligoe Steps, Camster Cairns, Carn Liath, Dunrobin Castle. Dan ergens wat te eten scoren, misschien The Trawler Restaurant in Golspie. Dan staat Glenmorangie op het schema en voordat we naar Inverness rijden nog een stopje bij de Rogie Falls. Geen grote waterval maar altijd beter dan de watervallen van Coo bij droog weer …………..

Wat is er werkelijk gebeurd :

Op de vroegst mogelijke tijd naar het ontbijt, in koninklijk geval betekent dat 8:00 uur. Waren ook een paar Belgen in het kasteel waar we heerlijk om gelachen hebben. Ze hebben het wel vaker over de Nederlanders , maar de Belgische koninklijke familie had met 4 man niet zo’n honger , totdat ze er samen met de bediening achter kwamen dat het ontbijt bij de prijs zat. Toen wilde ze alle 4 Scottish Breakfast (Scrambled Eggs, Black Pudding, Mushrooms, Beans , Sausages, Tomato en Patato) en in afwachting dat de bediening het kwam serveren liepen ze heen en weer naar het continentale gedeelte om croissantjes, fruit , sap en yoghurt te pakken. Na 4 keer de trap op en neer geweest te zijn , vonden we het welletjes, de auto in. Toen de bediening en staf een erehaag hadden gemaakt bij ons afscheid , maar weer lekker de weg op.

WHALIGOE STEPS

Whaligoe Steps, het is gewoon een vervallen stenen trap die steil en flink eind naar benden loopt tot beneden aan de zee. Het staat nergens aangegeven omdat naar het schijnt bij eventuele ongelukken , niemand verantwoordelijk gehouden wil worden. Dacht ik na dat kasteel wel ff klaar te zijn met trappen lopen, ging ik (alleen, Su bleef liever bovenaan) de treden naar beneden. Prachtig uitzicht, was echt de moeite waard, jammer dat ik niet al teveel tijd had, zou er graag een uur of 4 a 5 beneden alles verkend hebben. Nog geen 10:00 uur en al weer bezweet in de auto, misschien moet ik stoppen met het in de ochtend zoveel te vreten en ‘s avonds met het uit eten gaan. Een gedachte die ik aan het eind van de dag alweer vergeten was trouwens…….

DUNROBIN CASTLE & GARDENS

Daarna lekker ontspannen als twee oubollige bejaarden de tour door Dunrobin Castle gedaan inclusief de tuinen. We waren er net voor de Duitse invasie dus dat kwam mooi uit. Na 3 kamers heel interessant gekeken te hebben , er maar wat meer snelheid in gegooid. Als ik mannen met lang haar wil zien, kijk ik wel naar een paar oude cd hoesjes. De tuin was heel mooi , nog niet veel in bloei begin Mei, maar dat was het wel waard een paar plaatjes te schieten. Lekker helemaal tot rust gekomen, gingen we eigenlijk op zoek naar een plek om een boterham te scoren.

GLENMORANGIE DISTILLERY

Dat is er niet van gekomen, eerder dan verwacht en nog op zoek naar een winkeltje stonden we bij Glenmorangie voor de deur. Daar waren we precies op tijd voor de start van een volgende rondleiding dus dat bammetje moest er maar even bij in schieten. Was echt heel bijzonder om mee te maken en om te zien hoe dat bruine goedje wordt gemaakt en wat voor keuzes ze daar als Distillery zelf in maken om zich te onderscheiden van de andere. Na een uur zat de rondleiding erop en kon er nog wel geproefd worden. Voor de chauffeurs was er de mogelijkheid om alleen te ruiken en het glaasje over te laten gieten in een reageerbuisje zodat je er thuis een baby van kon maken…… sorry dat je dat op je gemak kon proeven. Dat hebben wij maar niet gedaan, maar ja als je er toch bent en je eindigt daar in de shop dan kan je het niet laten om toch eens rond te kijken. En ja als je dan toch in Whiskey land nummer 1 bent de en bij de nummer 4 Single Malt Distillery’s van de wereld, dan kan ik het toch niet laten om een souvenir aan mijn vingers te laten kleven. Wat ik altijd had willen doen als ik in Schotland was is dan toch gebeurd. Ben zo blij als een klein kind met een mand vol cadeaus :):):)

ROGIE FALLS

Terug in de auto tijd voor vergadering. Gaan we nog wat eten of gaan we door en eten we straks in Inverness wat vroeger. Het werd het laatste dus hadden we alleen nog Rogie Falls op de agenda staan. De parkeerplaats bleek redelijk leeg en de meeste die er stonden kwamen alleen om te pissen (ook een soort waterval zal ik maar zeggen). Weer heuvel op en heuvel af, mijn zweetklieren weten echt niet meer wat er gaande is. Leuke hangbrug en een fraai stroompje water dat gecombineerd met heerlijk weer, ach ik was de wandeling er naar toe al vergeten, maar je moet ook nog terug……

In Inverness werkelijk super enthousiast ontvangen door de man van het B&B. Heel anders dan die van twee dagen geleden, en dan wordt het gewoon allemaal veel leuker. Na de spullen in de kamer te hebben gezet nog ff Inverness in. Tot mijn ontsteltenis zijn er hier in het centrum hele stukken met jawel, trappen ………. We waren het er snel over eens, nu maar een keer wat anders en voor pizza gekozen. Werkelijk heerlijk gegeten, nog ff gewinkeld en hoe je ook loopt, je moet ergens weer omhoog met je zwaaiend pizzabuik en je benevelde Red Rocker Rye Beer hoofd. Voor de zoveelste keer weer geroepen dat ik echt stop met al dat eten. Terug bij de B&B ff lekker douchen, de site bijwerken en voor het slapen gaan nog de lijst voor het ontbijt invullen. Oehhhhh lekker scrambled eggs met salmon………. ik leer het ook nooit.

INVERNESS CASTLE