08 Mei : 3e Etappe

 

De Planning :      

Aantal km’s :  270 km    Reistijd:  4 uur

De derde etappe wordt meteen een “Castle Tour” , Onderweg naar Lochailort gaan we voor de stops : Inverary Castle , Kilchurn Castle , Castle Stalker (gezien van Castle Stalker View waar we misschien gelijk de lunch zullen nuttigen) en via Glencoe eindigen we deze dag bij Lochailort Inn.

 

Wat is er werkelijk gebeurd :

Loch geen idee ….(Klik op foto voor vergroting)

Om 7:30 vertrokken uit het hotel in Glasgow, geheel volgens schema. Carolina van het hotel in Glasgow had wat tips voor buiten Glasgow waaronder de Devil’s Pulpit. Deze kende ik al via de filmpjes van YouTube, maar ook al zou ik er graag naar toe gaan en het maar 25 minuten van het hotel vandaan was toch maar besloten niet te doen. Het zijn een soort grotten, maar dat meer open alleen de afdaling en de binnenkant is ontzettend glibberig door het mos wat op de rotswanden en grond groeit waardoor een simpele afdaling via de trap nog listig wordt. Niet dat er nergens iets kan gebeuren, maar zo vroeg in de vakantie het gevaar maar niet op gezocht en als eerste Inverary in het navigatie getoetst.

Castle Stalker (Klik op foto voor vergroting)

Na de ochtendspits van Glasgow op de A wegen (bij ons N) gekomen en eigenlijk snel daarna viel mijn bek werkelijk open en heb moeite gehad om deze weer dicht te krijgen (iets wat tijdens de lunch van Fish & Chips dan wonderwel weer goed lukte). Wat een prachtig land en wat een waar genot om daar te mogen rondrijden. Van Loch naar Loch , tussen de bergen in, is het ene plekje nog mooier dan de ander. Maar goed dat Su naast me zat, anders was ik voor de eerste stop in het schema al zeker 15x gestopt om uit te stappen. Het is bij een extra stop gebleven voor het eerste kasteel want je blijft daar anders op de rem staan. Ik kan maar één woord voor het woord “mooi” plaatsen wat werkelijk rechtdoet aan wat je ziet : GRUWELIJK.

Het kasteel van Inverary is mooi , alleen staat er steeds auto’s rond geparkeerd van de mensen die er werken. Daarom is een foto van dicht bij niet zo mooi, daarom maar de overkant van het Loch opgezocht om daarvandaan een foto te maken. Het stadje is leuk om 10 min doorheen te wandelen, en dan ben je heen en terug. Next stop Kilchurn Castle.

Dit kasteel is niet met de voet bereikbaar (evenals Stalker), maar als je ergens meer dan 3 auto’s op een parkeerplaats ziet staan dan weet je dat er daarvandaan iets te zien is. Om niet in de drukte te staan via een ander weggetje gegaan , soort privé weg (ik denk als ze wat vragen dan ben ik op bezoek bij mijn oudtante Bernadette), die ons via een bospad bracht bij het lokale treinstation waarvandaan je een bijzonder zicht had op dit kasteel. Geluk bij een ongeluk dat “Bernadette” niet thuis was :):).

Loch Lochan (Klik op foto voor vergroting)
Suutje @ Glenfinnan (Klik op foto voor vergroting)

Wat wel goed aangegeven staat in het Stalker Castle View Point, wat dan automatisch betekent dat je buiten het hoogseizoen zo’n plek met busladingen vol bejaarden moet delen. Allemaal aardige mensen hoor, maar je begint aan jezelf te twijfelen alleen al door daar tussen te lopen. Foto gemaakt en weer door. Next stop Glencoe.

Voorop schema gearriveerd in Glencoe en wat is het daar prachtig gelegen tussen de bergen en aan verschillende Loch’s. De rust die daar heerst is werkelijk oorverdovend en komt snoeihard binnen. Veel bezoekers met “professionele” camera’s en onder de leeftijd van 75 geven je toch meer het idee dat je daar op je plaats bent. Heerlijke Fish & Chips van een krant gegeten, gewandeld en genoten. Onderweg naar Lochailort Inn een paar kleine stopjes , maar eerst maar inchecken.

Daar heerlijk in de zon op het terras ruim een uur met een alleraardigste Schot zitten praten , die blij was dat er een slachtoffer was om tegen aan te klagen. Fantastisch. Nog even beraad gehad, morgen wordt weer een drukke dag, maar toch voor het eten nog naar Glenfinnan, waar het uitzicht adembenemend is, maar The Viaduct zonder de Harry Potter trein toch eigenlijk maar een brug met bogen blijkt die veel bezoekers trekt en veel teleurgestelde gezichten. De zon was al aardig aan het zakken en zo ook onze oogleden.

Lekker naar het hotel , de lokale Venison Burger gegeten met cola en bier en na dit verhaaltje, wat toch weer langer is dan gedacht, lekker het kussentje op zoeken. Morgen wacht ons weer een nieuwe kans om water en bergen te zien en het is echt heel afgezaagd, maar deze licht bejaarde toerist kan werkelijk niet wachten. Het is voor nu OVER en ik ga OUT !!!!!