06 Mei : 1e Etappe

De Planning :      

Aantal km’s :  690 km    Reistijd: 7u, 19 min

Geen bijzondere rit, deze 1e etappe. Het is eigenlijk alleen maar rijksweg van Harwich naar Glasgow. Geen toeristische dingen op de planning, behalve wat sanitaire stops, de benen even strekken of een bammetje eten.

 

Wat is er werkelijk gebeurd :

De hoop dat ik de contouren van Harwich in de ochtendzon kon fotograferen was snel vervlogen. Na een zeer korte en rusteloze nacht bleek dat we al rond 4:45 plaatselijke tijd vastlagen aan de kade in Harwich. Niet alleen dat, maar de zon was ook nog op vakantie dus die lag wel prinsheerlijk te slapen (hij wel).

Na een lekkere douche om proberen de slaap te verdrijven en een heerlijk Engels ontbijt (scrambled eggs with bacon, pancake) de spullen bij elkaar gepakt en de auto opgezocht. Grenscontrole bleek gelukkig geen probleem en we waren op weg. Een weg die tot halverwege niets bijzonder opleverde, aangezien het landschap en de snelweg niet onder doet voor het Nederlandse. In het Noorden van Engeland kwamen we terecht in een ware James Herriot wereld waar de landerijen afgebakend zijn door niet gemetselde stenen muurtjes en de trekker het voornaamste vervoermiddel is.

Na het oversteken van de grens werd het pas echt interessant. Het bleef snelweg , maar kronkelend door de bergen is dit een waar feest om te rijden. Alsof links rijden al niet genoeg concentratie vraagt, proberen het uitzicht te negeren is zowaar nog moeilijker. De wat zwaarder wordende ogen, konden toch nog wat verder open, maar we wilde gewoon door zonder verdere stop om lekker op tijd het hotel te bereiken.

Eigenlijk liep alles geheel volgens planning, af en toe een stop voor een sigaret, tanken of wat te eten waren we uiteindelijk om 15:00 uur bij het hotel. Na de spullen op de kamer te hebben gezet, getwijfeld tussen een tukje doen , of vanavond vroeg naar bed. Toch maar besloten om een klein rondje Glasgow te doen, zo dadelijk in hotel te blijven eten en tijdig de klamme lappen op te zoeken. Zodat we morgen fris en fruitig zijn voor onze ontdekkingstocht door Glasgow. Het is nu 17:47 plaatselijk tijd en ik denk dat dit tevens de laatste aantekening wordt in de “Captain’s Log”.

Ik zet het wandelingetje er een paar snelle kiekjes op, morgen hoop ik op de echte bijzondere plaatjes.