Bertus

Berry

Berry Hermsen ken ik van het moment dat hij van Dordrecht naar Heijplaat kwam en hij op de Rondolaan kwam wonen. Wij woonde ook op de Rondolaan er zat alleen een straat tussen ……. inderdaad de Linertonstraat. Berry ging alleen naar een andere school op Heijplaat (ja , Heijplaat was toen nog een bruisend dorp met meerdere scholen.)

Vriend

Hij werd al snel opgenomen in de “Linertongang” en beschouw hem sindsdien dan ook als een vriend. Wat hij daaraan voor waarde hecht moet hij zelf weten, maar laat ik zeggen dat ik niet veel echte vrienden heb. We kwamen zo af en toe ook bij elkaar over de vloer , ook nadat hij verhuisd was helemaal naar de andere kant van het dorp. Op wat oudere leeftijd mochten de leden van “de gang” ook de straat verlaten en gingen we in het weekend naar de stad.  Of de wat meer vrijere sfeer van het uitgaan eraan heeft bijgedragen weet ik niet, maar op een gegeven moment kwam hij niet meer voor mij bij ons over de vloer.

Bertus

Berry veranderde in Ber en daarna eigenlijk standaard in Bertus. Vriend werd ook zwager en broer , maar geen van die veranderingen heeft wat veranderd aan het feit hij : Een echte vriend is die altijd voor je klaar staat, je nooit ongelegen komt (misschien kan hij het heel goed verbergen als het anders is) en iemand die je altijd steunt in welk opzicht dan ook. Omdat hij op facebook zijn geboortedatum niet ingevuld heeft krijgen mensen geen melding dat hij jarig is. Laat ik dan via deze weg zeggen aan een ieder die dit leest dat , Berry Hermsen (mijn vriend) , vandaag jarig is ………….. hoera ?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *